Waarom vegan handtassen?

Samenvatting Artikel

Vegan handtassen

In onze huidige maatschappij worden thema’s als klimaatverandering en dierenwelzijn steeds belangrijker. We moeten allemaal ons steentje bijdragen om deze problemen op te lossen. Ook jij kan een verschil maken door je consumptiegedrag te veranderen. 

Dit klinkt misschien als een hele opgave. Toch kun je makkelijk zelf verandering brengen. Denk bijvoorbeeld bewuster na over de kleding en accessoires die je koopt. De meeste tassen zijn bijvoorbeeld van leer gemaakt waar veel dieren voor worden geofferd. Kies daarom voor vegan handtassen. 

In dit artikel lees je meer over vegan handtassen. Na het lezen van dit artikel zul je begrijpen waarom vegan handtassen zo goed zijn voor zowel het dierenwelzijn als onze aarde.

 

Waar worden vegan tassen van gemaakt?

De meeste tassen worden van dierlijk leer gemaakt. Leer is de vacht van bepaalde dieren. Als je dit leer wilt gebruiken, dan dien je het dier te slachten. Er sterven dus jaarlijks duizenden dieren voor de productie van handtassen. Gelukkig kan dit probleem eenvoudig worden verholpen door vegan leer te gebruiken.

Er zijn grofweg twee materialen die het meest worden gebruikt bij vegan tassen. Dit zijn synthetisch leer en kurk. Bij synthetisch leer worden er geen dieren geslacht voor hun leer. In plaats daarvan worden er chemicaliën gebruikt die dierlijk leer zo goed mogelijk nabootsen. Toch heeft dit een aantal nadelen, want de chemicaliën kunnen vervuilend zijn voor het milieu. 

Kurk is veel duurzamer. Dit wordt namelijk gewonnen uit de hars van speciale bomen. Het extractieproces is zeer duurzaam, want de hars van de boom groeit vanzelf weer terug. Er worden dus geen extra bomen gekapt voor de productie van vegan handtassen die van kurk zijn gemaakt. 

De trendy look van vegan tassen 

In principe zien vegan tassen er hetzelfde uit als tassen die van dierlijk leer zijn gemaakt. Het enige verschil is dat je met een vegan tas verantwoord bezig bent. Waarom zou je dus niet kiezen voor een vegan tas?

Bovendien kun je er ook voor kiezen om voor een geheel nieuwe look te gaan. Tassen die van kurk zijn gemaakt zien er namelijk iets anders uit. Het materiaal heeft een zeer stijlvolle uitstraling die heel modern oogt. Met een vegan tas die van kurk gemaakt is, speel je dus in op de trends van de toekomst. 

Verder is de kwaliteit van vegan tassen ook nog eens heel hoog. Kurk is erg duurzaam en gaat erg lang mee. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is kurk goed bestendig tegen water waardoor je tas niet meteen kletsnat is na een kleine regenbui. Je hoeft je niet te beperken tot vegan handtassen. Er zijn nog veel meer producten die vegan worden uitgevoerd. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor vegan schoudertassen of een mooie portemonnee die vegan is. 

 

Recente blogs