Truffelmayonaise: een echte smaakmaker voor elk gerecht

Samenvatting Artikel

Truffelmayonaise feature image 01

Mayonaise is een saus die onmisbaar is in elke keuken. Het wordt gebruikt om meer smaak te geven aan verschillende gerechten. Denk bijvoorbeeld aan marinade voor vlees of als basis voor verschillende sauzen. Ook is mayonaise heel lekker op een boterham of als sausje bij de patat.

Waarschijnlijk is het je al weleens opgevallen dat er een ongelofelijk groot assortiment aan mayonaise is in de supermarkt. Er zijn veel verschillende smaken mayonaise die elk een andere twist aan je gerecht geven. Een van deze speciale varianten is de truffelmayonaise.

Truffelmayonaise wordt, zoals de naam al doet vermoeden, van truffels gemaakt. Truffels geven een unieke smaak en geven meer pit aan je gerecht. In dit artikel lees je alles over deze smaakmaker.

Wat is truffelmayonaise?

Truffelmayonaise is een type mayonaise dat van truffels wordt gemaakt. Het basisrecept verschilt niet veel van normale mayonaise. De belangrijkste ingrediënten bestaan namelijk uit:

-Ei
-Olie
-Olijfolie
-Truffel

Het enige ingrediënt dat extra is toegevoegd, is truffel. Al deze ingrediënten worden in een kom samengemengd waarna het mengsel goed wordt geroerd. Na dit proces heb je heerlijke truffelmayonaise die elk gerecht meer smaakt geeft.

Welke soorten truffelmayonaise zijn er?

Ook truffelmayonaise kan weer worden onderverdeeld in verschillende soorten. Het belangrijke element dat varieert onder de truffelmayonaise is het soort truffel dat wordt gebruikt. Er zijn grofweg twee truffelsoorten die hoofdzakelijk worden gebruikt. Dit zijn de black truffle en de white truffle.

Black truffle wordt, zoals je misschien al had gedacht, gemaakt van zwarte truffels. Het is heel lastig om deze truffel te kweken. Er zijn namelijk speciale condities vereist, zoals een vochtige en donkere bodem waarin de truffel goed kan groeien. Hierdoor komt deze truffel slechts op een aantal plaatsen in de wereld van nature voor, voornamelijk Frankrijk staat hierom bekend. Toch is het tegenwoordig ook mogelijk om kunstmatig truffels te cultiveren. Zo is het verschillende landen, als bijvoorbeeld Australië en Nieuw-Zeeland, gelukt om truffels te verbouwen.

Ten tweede is er ook nog de white truffle. Deze truffel is nog zeldzamer dan de black truffel, voornamelijk doordat er nog specifiekere condities vereist zijn om deze truffel te cultiveren. Deze truffel komt uitsluitend in Italië voor en het is andere landen nog niet gelukt om deze truffel op kunstmatige wijze te verbouwen. Logischerwijs levert deze truffel ook een andere smaak dan de zwarte truffel. Zo heeft de witte truffel zachte tinten die iets weg hebben van knoflook.

Waarom je moet kiezen voor truffelmayonaise

Truffelmayonaise is bijna onmisbaar in elke keuken. Het is een echte smaakmaker waarmee je gemakkelijk hoge ogen kunt gooien. Hieronder staan een aantal punten die jou kunnen overtuigen om te kiezen voor truffelmayonaise:

-Truffelmayonaise geeft ieder gerecht meer smaak.
-Je kunt een gerecht eenvoudig meer luxe geven.
-Truffelmayonaise is goedkoop, ondanks dat truffels zelf zeldzaam zijn.
-Er zijn veel varianten verkrijgbaar, zo is er ook truffelmayonaise met minder suiker.
-Ook veganisten kunnen hun hart ophalen, er is tegenwoordig ook vegan truffelmayonaise verkrijgbaar.
-Met truffelmayonaise vervang je normale mayonaise die zeer cliché is geworden.

Recente blogs