Lekkere hapjes: probeer dim sum!

Samenvatting Artikel

Lekkere hapjes probeer dim sum feature image 01

Wanneer je ervan houdt om af en toe uit eten te gaan met familieleden of vrienden en het daarbij belangrijk vindt dat je lekker eet én dat je een mooie ervaring deelt, probeer dan zeker eens dim sum uit. In een dim sum restaurant is het gebruikelijk dat men een menukaart heeft waar tientallen kleine gerechten op staan. De bedoeling is dan dat je een aantal van die gerechten bestelt en er dan samen met je tafelgenoten van eet. Echt een goed voorbeeld van ‘shared dining’ dus, oftewel het creëren van een beleving met je geliefde gezelschap.

Welke hapjes volgens ons in het bijzonder lekker en dus aan te bevelen zijn, dat lees je verderop in dit artikel. Eerst vertellen we je echter welke voordelen een dim sum restaurant heeft in vergelijking met andere soorten restaurants.

Een greep uit de vele voordelen van dim sum

Ten opzichte van restaurants met een andere insteek heeft een dim sum restaurant deze voordelen te bieden:

Bij ‘dim summen’ speelt het sociale aspect een grote rol. Je komt hierbij dus meer echt met elkaar in contact. Zo kom je ook beter even los van de hectiek en stress van alledag.
Een menukaart van een dim sum restaurant biedt enorm veel opties. Er is dus voor iedereen genoeg te kiezen, ook voor vegetariërs en mensen met allergieën.
Bij een bezoek aan zo’n restaurant eet je waarschijnlijk verschillende gerechten en dus erg gevarieerd.
Grote kans dat je bij je bezoek nieuwe dingen uitprobeert. Hiermee kun je ook weer nieuwe inspiratie opdoen om thuis mee aan de slag te gaan.
Als er eens een gerecht op tafel verschijnt dat je niet lust, dan is dat geen probleem. Je tafelgenoten eten dat dan ongetwijfeld wel op. Dit is het grote voordeel van ‘shared dining’.
In een dim sum restaurant is er sprake van zeer weinig voedselverspilling. Er worden namelijk louter kleine gerechten en afgepaste porties geserveerd. Bovendien wordt alles vers bereid.|
Een bezoek aan een dim sum restaurant duurt doorgaans lang. Zo heb je genoeg tijd om een mooie belevenis neer te zetten en echt goed bij te praten met je gezelschap.

Welke dim sum hapjes zijn zeker de moeite waard om te proberen?

Bezoek je binnenkort een dim sum restaurant en weet je nog niet zo goed welke hapjes je moet bestellen? Onthoud dan dat de hieronder genoemde hapjes tot de meest populaire en smakelijke dim sum gerechten behoren:

Dumplings, oftewel deegballetjes met vulling. Hier zijn de Chinezen werkelijk in gespecialiseerd. Vooral dumplings met garnalen- of varkensvlees doen het erg goed, al zijn de vegetarische exemplaren natuurlijk ook heerlijk.
Gevulde groenten zoals paprika’s en champignons.
Gevulde rijstbladeren of lotusbladeren.
Gestoomde broodjes met vulling.
Gefrituurde of gebakken vleeshapjes.
Zoetigheden en desserts, bijvoorbeeld gestoomde cake, zoete broodjes of kleine taartjes gevuld met fruit.Recente blogs