Kies voor keramieken vazen

Samenvatting Artikel

Keramieken vazen feature image 01

Van een mooie bos bloemen wordt iedereen blij. Je kunt een bosje cadeau doen aan je moeder, iemand verrassen op zijn verjaardag of zomaar een bosje naar iemand toesturen. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat de vaas bijna net zo belangrijk is als de bloemen zelf.

Je kunt een heel mooie bos bloemen hebben, maar als je geen goede vaas hebt, dan zullen de bloemen niet goed tot hun recht komen. De vaas dient de bloemen goed te ondersteunen, zodat ze langer goed blijven in de vaas. Daarnaast dient de bloemenvaas ook als decoratiestuk voor je woning.

De grote vraag is natuurlijk wat voor vaas je dan moet kopen. Gelukkig weten wij hier alles over. Tegenwoordig is het zeer populair om te kiezen voor een keramieken vaas. In dit artikel lees je waarom je moet kiezen voor een keramieken vaas.

Wat is een keramieken vaas?

Het woord keramiek is afgeleid van het Griekse woord “keramos”, wat letterlijk klei betekent. Wanneer men verschillende materialen onder hoge temperatuur en druk samensmelt en vervormd, ontstaat er een nieuw materiaal dat keramiek wordt genoemd.

Keramiek beperkt zich tegenwoordig niet alleen meer tot klei, er kunnen veel meer materialen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan porselein en glas, maar ook diamanten worden gebruikt voor luxe vazen.

De materialen worden op een temperatuur van ongeveer 1.300 graden samengesmolten, waardoor het makkelijk te vervormen is. Zo kunnen er vazen in verschillende vormen worden gekneed. Dit maakt keramieken vazen dan ook zo populair.

Keramieken vazen passen in elk interieur

De hoge flexibiliteit van keramiek zorgt ervoor dat er een vaas voor elke interieurstijl is. Zo zijn er bijvoorbeeld kleine vazen met een simpel en strak design die goed in een minimalistische woning passen. Denk bijvoorbeeld aan het Scandinavische design.

Heb je juist een woning met veel artistieke kunstwerken, dan zijn er ook veel keramieken vazen in excentrieke vormen. Zo zijn er ook echte design vazen die verschillende figuren en kronkels hebben. Er kunnen veel details in het ontwerp worden verwerkt, denk aan extra versieringen en veel verschillende kleuren.

Bovendien raken keramieken vazen nooit uit de mode. Dit materiaal wordt namelijk al sinds de oudheid gebruikt en door de jaren heen is het altijd populair gebleven. Ook tegenwoordig is keramiek nog steeds zeer populair, zeker nu het ook mogelijk is om machinaal verschillende details en materialen toe te voegen.

Keramieken vazen zijn functioneel

De belangrijkste functie van vazen is natuurlijk het ondersteunen van bloemen. Met keramiek gaat deze eigenschap niet verloren, het materiaal is namelijk heel sterk en ook nog eens duurzaam. Er wordt namelijk uitsluitend gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Dus er komen geen schadelijke stoffen voor het milieu vrij.

Als je kiest voor een keramieken vaas, dan kies je voor functionaliteit, design en duurzaamheid. Hopelijk hebben deze punten je overtuigd om ook te kiezen voor een keramieken vaas!

Recente blogs