Prachtige houten wanddecoratie voor je interieur

Samenvatting Artikel

Houten wanddecoratie feature image 02

Ben je net verhuisd of ben je bezig met het verbouwen van je woning? Dan zal je vast wel gemerkt hebben dat je grote kale plekken op de muur hebt die sfeerloos zijn. Je kunt meer sfeer aan je woning toevoegen door deze plekken op te vullen met verschillende soorten decoratie.

Houten wanddecoratie is een perfecte manier om meer sfeer aan je woning te geven. Bovendien is het niet alleen geschikt voor woningen, je kunt ook houten wanddecoratie in je kantoor of bedrijf plaatsen. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over houten wanddecoratie.

Wat is houten wanddecoratie?

Houten wanddecoratie is een kunstwerk dat van hout is gemaakt. Het houten element geeft een zeer moderne en natuurlijke uitstraling. Daarmee onderscheidt het zich van de traditionele kunstwerken die soms wat saai en kil kunnen ogen.

Meestal wordt houten wanddecoratie volledig met de hand gemaakt. Er komt dus echt vakmanschap aan te pas wat tegenwoordig vrij uniek is. Dit vakmanschap zorgt er ook voor dat er unieke details in het kunstwerk kunnen worden verwerkt.

Dit zorgt er tevens ook voor dat alle kunstwerken volledig op maat worden gemaakt. Heb je bijvoorbeeld niet veel ruimte in je woonkamer? Dan kun je simpelweg een kleiner kunstwerk laten maken. Maar je kunt natuurlijk ook een heel groot bolwerk voor op kantoor laten maken. Het echte vakmanschap zorgt ervoor dat je eindeloos kunt variëren.

De materialen van houten wanddecoratie

Het spreekt natuurlijk voor zich dat hout het voornaamste materiaal is dat wordt gebruikt in houten wanddecoratie, maar er kunnen nog veel meer materialen worden verwerkt in het design. Denk bijvoorbeeld aan verschillende versieringen van glas en afwerkingen van metaal.

Op deze manier past houten wanddecoratie in bijna elke interieurstijl. Heb je een industriële uitstraling? Dan kun je kiezen voor grove afwerkingen waarin veel metaal is verwerkt. Voor een woning die juist heel minimalistisch is ingericht, kan worden gekozen voor strakke lijnen met veel natuurlijke elementen.

Alles kan op maat worden gemaakt. Je hoeft alleen aan de vakman de gewenste afmetingen door te geven en hij zal er dan voor zorgen dat jouw kunstwerk tot stand komt.

Soorten houten wanddecoratie

De grote vraag is nu natuurlijk wat je allemaal als houten wanddecoratie kunt laten uitvoeren. In principe kun je bijna alles dat jij kunt bedenken laten uitvoeren als houten wanddecoratie. Zo kun je bijvoorbeeld een simpele kast of wandmeubel laten maken, maar je kunt ook een echt houten kunstwerk laten maken.

Denk bijvoorbeeld aan een wereldkaart die helemaal van hout is gemaakt. Er worden dan verschillende panelen gemaakt die eenvoudig aan de muur kunnen worden bevestigd. Je kunt ook bijvoorbeeld het logo van jouw bedrijf als houten wanddecoratie laten uitvoeren.

De keuze is werkelijk oneindig. Bespreek met de vakman wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Recente blogs