Essentiële motoruitrusting om te beginnen

Samenvatting Artikel

Essentiële motoruitrusting om te beginnen

Als je net begint met motorrijden, is het belangrijk om te investeren in de juiste uitrusting en accessoires om veilig en comfortabel te rijden. Een goede motoruitrusting is essentieel om jezelf te beschermen tegen de elementen en letsel bij een ongeval of valpartij. In dit artikel lees je over essentiële uitrustingen en accessoires die je nodig hebt als beginnende motorrijder.

Helm 

Een helm is een van de belangrijkste stukken uitrusting voor een motorrijder. Het beschermt je hoofd en gezicht tegen letsel bij een ongeval of valpartij. Naast het beschermen van het hoofd hebben bepaalde helmen extra functies zoals bescherming tegen de zon door een zonnevizier of extra ventilatie. Helmen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals polycarbonaat, glasvezel en carbon. Helmen gemaakt van carbon zijn lichter en bieden meer bescherming dan de andere materialen. Naast de materialen zijn er verschillende soorten helmen beschikbaar, waaronder de integraalhelm, jethelm, systeemhelm en off-road helmen. Systeemhelmen zijn het veelzijdigst, aangezien je deze zowel open als gesloten draagt. Zoek je een systeemhelm? Dan is er genoeg keuze van Arai, Scorpion tot BMW systeemhelmen

Handschoenen

Motorhandschoenen bieden bescherming tegen schaafwonden en letsel bij een valpartij, en zorgen ook voor grip op het stuur. Motorhandschoenen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder leer, textiel en mesh. Leer is het beste tegen schuren en scheuren, terwijl textiel beter geschikt is voor de weersomstandigheden. Zorg dat je handschoenen genoeg bescherming bieden, kies handschoenen met protectoren op de knokkels en vingers. Naast bescherming is het ook belangrijk dat je handschoenen hebt die genoeg grip bieden, zo heb je een betere controle over de motor.

Motorkleding

Een motorpak of motorkleding is een belangrijk onderdeel van de uitrusting van een motorrijder. Het biedt bescherming tegen schaafwonden, letsel en weersomstandigheden. Er zijn veel keuzes voor motorkleding zoals, REV’IT, Alpinestars en BMW Motorrad motorkleding. Bij het kiezen van een motorpak of motorkleding zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden:

  • Materiaal: Motorkleding is verkrijgbaar in verschillende materialen zoals leer, textiel en mesh. Leer biedt uitstekende bescherming tegen schuren en scheuren, terwijl textiel beter geschikt is voor warme weersomstandigheden en waterbestendig is. 
  • Bescherming: Een motorpak of motorkleding moet bescherming bieden tegen letsel en impact. Kies een pak met CE-goedgekeurde protectoren op de schouders, ellebogen en knieën, en optioneel ook op de rug, heupen en borst.
  • Weersbestendigheid: Overweeg of je motorkleding nodig hebt die waterbestendig is of extra isolatie biedt tegen koude weersomstandigheden.

Het kiezen van de juiste motoruitrusting is essentieel voor een veilige en comfortabele rijervaring. Helmen, motorpakken, handschoenen en laarzen zijn essentiële uitrustingen die elke motorrijder nodig heeft. Bij het kiezen van uitrusting moet je rekening houden met de veiligheidsnormen, pasvorm, materiaal, bescherming, grip en weersbestendigheid. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatief hoogwaardige uitrusting om jezelf te beschermen tijdens het rijden. Door de juiste uitrusting te kiezen, rij je niet alleen veiliger en comfortabeler, maar heb je ook meer vertrouwen op de weg.

Recente blogs