Een duurzaam en sfeervol woonkamer interieur

Samenvatting Artikel

infrarood bijverwarming

Wil je een duurzaam en sfeervol woonkamer interieur realiseren? Misschien vind je het lastig om je woonkamer zowel duurzaam als sfeervol te maken en weet je niet waar je moet beginnen. Er is immers zoveel te kiezen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Geen nood, want wij hebben in dit artikel enkele tips verzameld om een eenvoudig voor een duurzaam en sfeervol woonkamer interieur te zorgen. Lees snel verder en ontdek meer!

1. Plaats infrarood verwarming

Met infrarood verwarming weet je zeker dat je het lekker warm hebt in de woonkamer. Tevens is deze vorm van verwarming zeer duurzaam. Infrarood verwarming is ook wel stralingsverwarming. Hierbij wordt de omgeving door infrarood warmtestralen aangestraald. Dit voel je meteen, omdat het gelijk is aan stralingswarmte van de zon. De stralingswarmte van infrarood panelen wordt door wanden, vloeren en meubels opgeslagen en weer een de lucht afgegeven. Infrarood verwarming wordt op een duurzame wijze opgewekt.

2. Ga voor veel planten

Planten zijn leuk, maar met meer planten maak je nog meer sfeer in de woonkamer. Planten zorgen voor een zuivere lucht en geven extra zuurstof af. Ook nemen planten fijnstof op die ze niet meer uitstoten. Koop bijvoorbeeld een sanseveria of een dracaena of combineer beide planten met elkaar. Je kunt ervoor kiezen om enkele grote planten in de woonkamer te zetten, maar ook kiezen voor planten in verschillende hoogtes en deze bij elkaar neerzetten. In een gezellige woonkamer kun je ook nooit genoeg planten hebben.

3. Koop sfeervolle raamdecoratie

Zorg ervoor dat je sfeervolle raamdecoratie in je woonkamer hebt hangen. Raamdecoratie kan veel doen voor de akoestiek in de woonkamer en helpt ook om hier meer sfeer te creëren. Kies bijvoorbeeld voor gordijnen. Deze passen bij vrijwel iedere woonstijl, omdat ze in diverse stoffen verkrijgbaar zijn. Ook laten ze gefilterd licht door. Linnen is bijvoorbeeld een mooie optie. Dit zijn meer luchtige gordijnen. Je kunt ook voor gordijnen van een meer zwaardere stof kiezen. Bedenk eens hoe jij wilt dat jouw woonkamer eruit komt te zien en  ga op zoek naar raamdecoratie die hierbij past.

4. Maak het geheel af met duurzame accessoires

Bij een sfeervolle woonkamer horen natuurlijk ook accessoires. Hierbij kun je denken aan mooie kaarsen, plaids, kussens of vloerkleden. Met accessoires kun je jouw woonkamer mooi aankleden en helemaal afmaken. Zorg er wel voor dat er een goede balans is met de rest van de items in je woonkamer, zodat het geheel niet te druk oogt. Heb je teveel accessoires, dan voelt dit al snel onrustig aan en wordt je woonkamer een stuk minder sfeervol.

Onder duurzame accessoires verstaan we diverse soorten accessoires. Dit kunnen nieuwe producten van een hoge kwaliteit zijn, maar ook tweedehands producten die je een tweede leven geeft. Zowel online als in kringloopwinkels kun je de meest mooie duurzame accessoires vinden. Zeker de moeite waard om eens rond te snuffelen. Vaak kun je voor kleine prijsjes echte eyecatchers in huis halen.

Hoe ga jij een duurzaam en sfeervol interieur creëren?

Recente blogs