De lekkerste kroketten

Samenvatting Artikel

De lekkerste kroketten feature image 01

De kroket is een van de populairste snacks in Nederland. Je kunt ze op een broodje eten als tussendoortje, bij het avondeten eten samen met patat, of serveren als hapje op een feestje. Met een kroket heb je altijd een echte smaakmaker in huis die iedereen blij en hongerig maakt.

Je kunt kant-en-klare kroketten kopen bij een snackbar of in de supermarkt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf de lekkerste kroketten te bereiden. In dit artikel lees je alles over de lekkerste kroketten.

Geschiedenis van de kroket

Voordat we uitgebreid ingaan op de lekkerste kroketten, vertellen we je eerst wat over de geschiedenis van de kroket.

De kroket staat natuurlijk bekend als een typisch Nederlandse snack, maar is zeer waarschijnlijk afkomstig uit Frankrijk. Rond de 18e eeuw werd de eerste kroket bereid. In dit stadium was een kroket simpelweg wat vlees dat in broodkruimels, kaas en eieren werd verwikkeld. Vervolgens werd dit mengelmoes gefrituurd waarna de eerste kroketten werden geboren.

Later vond dit recept zijn weg naar de Nederlanden, waar het werd geraffineerd. Tegenwoordig spreken we in Nederland meestal van een vleeskroket die meestal wordt bereid met rundvlees. Dit binnenkant bestaat uit ragout waar het rundvlees in is vermalen, verder bevat dit mengsel zout, uien, kruiden en water. De buitenkant wordt vervolgens afgedekt met paneermeel wat voor een krokant laagje zorgt.

Er zijn tegenwoordig veel variaties op de kroket, zoals Old Amsterdam Croquetten. Dit zijn kroketten die gevuld zijn met echte Hollandse kaas.

Hoe bereid je de lekkerste kroket?

Je weet nu precies wat een kroket is, maar de grote vraag is hoe je zelf een lekkere kroket kunt bereiden.

Het is belangrijk dat je een goede frituurpan hebt die gevuld is met verse frituurolie. Je hoeft de kroketten niet te laten ontdooien voor gebruik, zorg er alleen voor dat het ijs aan de buitenkant is verwijderd zodat de kroketten niet openbreken in de frituurpan. Vervolgens zorg je ervoor dat het frituurvet goed verwarmd is tot 180 graden Celsius.

Bak de kroketten vervolgens goudbruin, dit zou ongeveer 4 minuten moeten duren, maar let zelf goed op de kleur van de kroketten. Het is ook belangrijk dat je de frituurpan niet te vol stopt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de kroketten kapot gaan in de frituurpan. Als je deze stappen hebt gevolgd, dan serveer jij binnen no-time de allerlekkerste kroketten.

Kroketten uit de airfryer of oven

Tegenwoordig is het heel erg populair om snacks, en dus ook kroketten, in de airfryer klaar te maken. Dit is namelijk een stuk gezonder dan frituren, want je gebruikt geen frituurvet. Er wordt louter gebruikgemaakt van hete lucht die om de snacks heen circuleert.

De grote vraag is of de airfryer dezelfde kwaliteit levert als de frituur. Het juiste antwoord is natuurlijk: ja! Maar het is wel belangrijk dat je kroketten koopt die ook voor de airfryer of oven bedoeld zijn, zoals de Kalfsvlees Croquetten. Anders zullen de kroketten niet krokant worden en is de smaak lamentabel.

De rundvlees croquetten van Kwekkeboom zijn ideaal voor de airfryer of oven. Met deze kroketten geniet jij straks in volle tuigen van deze populaire Hollandse snack.

Recente blogs