Aankooptips voor je schutting

Samenvatting Artikel

Aankooptips voor je schutting uitgelichte afbeelding 01

Een schutting kopen? Lees eerst deze tips!

Ben je van plan een schutting te plaatsen? De schutting is een van de belangrijkste onderdelen van de tuin. Zo kun je er jouw eigen grens mee afbakenen, zorgen voor privacy in je tuin en inbrekers minder kans geven. Schuttingen zijn eenvoudig te plaatsen. Ook zijn er diverse soorten schuttingen verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Ga je een schutting kopen, dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee dient te houden. Daarom hebben wij enkele tips bij het kopen van een schutting voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek onze aankooptips voor je schutting. 

Voorbeeld - Zwart vuren schutting

Bedenk wat voor soort schutting je wilt

Bedenk allereerst wat voor soort schutting je wilt. Hoe hoog moet jouw schutting zijn? Wat is de gewenste kleur? Van welk materiaal moet de schutting gemaakt zijn en wat voor structuur moet de schutting hebben? Normaliter is een schutting rond de 1.80 m. Een hogere schutting is tevens mogelijk. Je kunt voor verschillende materialen kiezen, bijvoorbeeld voor hout, steen, gaas, schanskorf of steenkorf. Ook kun je kiezen voor een hout beton schutting. Er zijn diverse soorten schuttingen. Wil je bijvoorbeeld een duurzame schutting hebben van douglas hout, dan kun je het beste voor een schutting van kwaliteit kiezen en deze misschien beitsen. 

Overleg met de buren

Wanneer je een koopwoning hebt, is de erfafscheiding iets waar jij en je buren gezamenlijk verantwoordelijk voor zijn. Het beste kun je dan ook voordat je een schutting gaat kopen eerst goed overleggen met de buren met betrekking tot hun wensen. Zo voorkom je latere problemen. Vraag hen wat ze mooi vinden en of ze een zo goedkoop mogelijke schutting willen hebben of iets dat echt mooi is en beide tuinen wat extra’s geeft. Goed overleg is echt van groot belang. 

Bedenk of jouw schutting vrijwel onderhoudsvrij moet zijn

Bedenk ook goed of je schutting onderhoudsvrij moet zijn. Voor een schutting die vrijwel onderhoudsvrij is, zoals een hardhouten schutting, betaal je wat meer. Je hebt er vrij weinig werk aan. Deze houtsoort hoeft namelijk niet geïmpregneerd te worden. Tevens is deze houtsoort beter bestand tegen diverse weersomstandigheden dan schuttingen van andere materialen.

Stel je budget vast

Ook is het belangrijk om voorafgaand aan je aankoop je budget vast te stellen. Hoe duur jouw schutting gaat worden, is iets dat je zelf in de hand hebt. Doordat er zoveel verschillende soorten materialen voor schuttingen zijn, zijn ook de prijzen vrij divers. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor vuren hout en grenen hout. Ook zijn de prijzen natuurlijk afhankelijk van hoeveel meter schutting er geplaatst moet worden. Bedenk van tevoren hoeveel je eraan uit wilt geven en ga vervolgens op zoek naar passend materiaal.

Bedenk of je de schutting zelf plaatst of laat plaatsen

Bedenk vervolgens ook of je de schutting zelf wilt plaatsen of wilt laten plaatsen. De beste optie is meestal om dit te laten doen. Zo zorg je voor een veel mooiere afwerking en weet je zeker dat de schutting ook echt stevig in de grond staat.

Wij wensen je veel succes met het kopen van een schutting!

Recente blogs